Συνθήκες εργασίας Ειρηνοδικών

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.gr

Αθήνα 15-3-2012
Αρ. πρωτ : 38

ΠΡΟΣ: Τους κ.κ. Ειρηνοδίκες,
μέλη της Ένωσής μας
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Όπως είναι γνωστό τα κενά των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών ανέρχονται σήμερα σε 199. Αυτό σημαίνει ότι τις αντίστοιχες υπηρεσίες καλύπτουν οι ήδη υπηρετούντες , επιβαρυνόμενοι κατά τούτο.
Με την αύξηση της ύλης των Ειρηνοδικείων ,η οποία επήλθε με το Ν.3869/2010 ( υπερχρεωμένα νοικοκυριά ) και την, με το Ν. 4055/12-3-2012, μεταφορά ικανής ύλης από τα Μονομελή Πρωτοδικεία και Πλημμελειοδικεία (Εκουσία Δικαιοδοσία , Ποινικά αδικήματα κ.α.) στα Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία, αντίστοιχα , καθίσταται φανερό ότι η επιβάρυνση των ήδη υπηρετούντων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη .
Προ αυτής της καταστάσεως και για να μην :
α) επιδεινωθούν οι συνθήκες εργασίας στα Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία , και
β) μετακυλιθεί η εκκρεμότητα από τα Πρωτοδικεία – Πλημμελειοδικεία στα Ειρηνοδικεία – Πταισματοδικεία , αντίστοιχα , η Ένωσή μας ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς ( Δικαιοσύνης και Οικονομικών ), αλλά και ο Πρόεδρος μας κ. Αθανασίου κατά την ομιλία – ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων και περαιτέρω αύξηση των οργανικών θέσεων .
Ήδη , σε πρώτο στάδιο , θα καλυφθούν εκατόν εξήντα ( 160) θέσεις εντός του μηνός Μαρτίου ( Το δήλωσε και ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης και εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη ). Ζητήσαμε δε την επίσπευση της σχετικής διαδικασίας ( έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Κατανομής , διαδικασία επιμόρφωσης κλπ) .
Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι όπως διευκρινίσθηκε προχθές (13-3-2012) στη Βουλή , ύστερα από έντονο διάβημα και παρουσία του Προέδρου της Ένωσής μας , ο υπολογισμός του ποσοστού 1 προς 5 ( ένας διοριζόμενος για κάθε πέντε κενά ) στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς ( βλ. περισσότερα στο site της ΄Ενωσής μας ).

         Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας
     Χαράλαμπος Αθανασίου                   Γεώργιος Μανωλίδης
            Αρεοπαγίτης                           Πρόεδρος Εφετών