Συνάντηση με κ. Υπουργό Οικονομικών

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.gr

Προς τους κκ
Συναδέλφους – Μέλη της Ένωσής μας
Αθήνα, 5-9-2011
Αρ. Πρωτ.: 80

Σας γνωρίζουμε ότι σε συνέχεια των ενεργειών (κοινές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων , αποστολή των υπ αρ. Πρωτ. 64/1-7-2011, 71/18-7-2011 και 77/1-8-2011 εγγράφων) των Πρόεδρων των Δικαστικών Ενώσεων ,καθορίσθηκε για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 09.30 συνάντηση τους με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (σε υλοποίηση της προφορικής από 1-8-2011 δέσμευσής του για καθορισμό της συνάντησης εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου), προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα αρμοδιότητας του, που αφορούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς. Μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει ενημέρωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικαστικών Ενώσεων και ανάλογα με την έκβαση της συζητήσεως και των δεσμεύσεων του κ.Υπουργού, για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, θα καθορισθεί η μορφή και το χρονοδιάγραμμα των αντιδράσεων μας (Σύγκληση Πανδικαστικής Συγκέντρωσης ή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, Διακοπές Συνεδριάσεων, κλπ), ενέργειες που ,θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους, ότι αποτελούν ευθύνη του Προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου, βάσει της εντολής που έχουν λάβει από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου του 2010 και της από 10 Μαρτίου 2011 Πανδικαστικής Συγκέντρωσης.
Ως εκ τούτου και αναφορικά με πρωτοβουλία συναδέλφων (χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το ΔΣ , οπότε θα πληροφορούνταν την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών), για την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τη διατύπωση σχετικού σχολίου εκ μέρους τους, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ουδεμία αδράνεια ή ολιγωρία του Διοικητικού Συμβουλίου υπήρξε . Αντιλαμβανόμεθα την αγωνία και τις αγνές προθέσεις των συναδέλφων αυτών, των οποίων την αγωνιστικότητα και το σθένος επικροτούμε και ελπίζουμε ότι, τελικώς, δεν θα χρειαστεί να αξιοποιήσουμε, πλην όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η επιλογή του χρόνου κάποιας ενέργειας ,μπορεί να έχει ορισμένες φορές μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι αρχικώς φαίνεται. Το Προεδρείο και το ΔΣ της ΕΔΕ προσπαθεί να διαχειρίζεται τα ζητήματα του κλάδου με αποφασιστικότητα αλλά και με σύνεση για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ο ακριβής χρόνος, λοιπόν, της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ή οποιασδήποτε άλλης ενέργειας πρέπει , στην παρούσα κρίσιμη στιγμή , να καθορισθεί συντεταγμένα από το ΔΣ.
Σας καλούμε όλους σε εγρήγορση .

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
                ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ