Νέα ενημέρωση για τα οικόπεδα στην ΚΑΝΤΙΑ και στις ΡΟΒΙΕΣ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ
Από τον Γεώργιο Μανωλίδη, Πρόεδρο Εφετών,
Γεν. Γραμματέα της ΕΔΕ.

Επιτέλους, σημειώθηκε πρόοδος. Μετά από τις συνεχείς προσωπικές επαφές και έγγραφα υπομνήματά μας, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολεοδομίας και Χωροταξίας κ. Σηφουνάκης υπέγραψε πρόσφατα το σχέδιο Πρ. Δ/τος έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης για την πρώτη έκταση στις Ροβιές, που αδικαιολόγητα καθυστερούσε και ήδη το Νομικό Τμήμα του Υπουργείου το διαβίβασε στο ΣτΕ. Πιστεύουμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και η διαδικασία έγκρισης θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Για τη δεύτερη έκταση στην ίδια περιοχή, δεν υπάρχει εξέλιξη προς το παρόν, αλλά πιστεύουμε, ότι η αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο θα διευκολύνει την απεμπλοκή του ζητήματος. Την ίδια άποψη εκφράζει και ο τεχνικός μας σύμβουλος μελετητής μηχανικός Αθαν. Αθανασιάδης με το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμά του, που δημοσιεύουμε στη συνέχεια.
Για την έκταση στην ΚΑΝΤΙΑ, η συζήτηση της προσφυγής μας, που καταθέσαμε εμπρόθεσμα ενώπιον της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δασικών Αμφισβητήσεων, θα οριστεί στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (Οκτώβριος). Νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρξει μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης.
21ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Α. ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 274στρ.
Σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματός μου, που αφορά τον φάκελλο για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης, σας ενημερώνω ότι:
Τελικά μετά τις συνεχείς πιέσεις προς το επιτελείο -συμβούλους του Αν. Υπουργού και κυρίως τις προσωπικές συναντήσεις του Προεδρείου σας με τον ίδιο τον Αναπλ. Υπουργό, το σχέδιο ΠΔ της Πολεοδομικής Μελέτης υπογράφτηκε από τον Αναπλ. Υπουργό Κο. Σηφουνάκη.
Το Νομοθετικό τμήμα του ΥΠΕΚΑ εντός των προσεχών ημερών θα διαβιβάσει το παραπάνω σχέδιο Π.Δ. στο ΣΤΕ.
Β. ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 107.8 στρεμ.
Όσον αφορά την δεύτερη έκταση που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, σε συνέχεια του προηγούμενου υπομνήματος, σας ενημερώνω ότι:
Με την αλλαγή του Υπουργού ΠΕΚΑ και την ελπίδα της αλλαγής των προηγουμένων συμβούλων, θα γίνει νέα προσπάθεια ώστε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο), να διαβιβαστεί ξανά από την Ειδική Υπηρ. Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Π.Ε.) στο γραφείο του νέου Υπουργού και να υπογραφεί από αυτόν το συντομότερο δυνατόν.

Αθήνα 12 Ιουλίου 2011
Ο Μελετητής
Αθαν. Αθανασιάδης