Για την θέση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγόρων- Η απάντηση της ΓΣΕΕ στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσό

Χριστόφορου Σεβαστίδη,
ΔΝ, Εφέτη- Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Η κατρακύλα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεν έχει τέλος. Σε συνέχεια μιας επιστολής του εναντίον της ΓΣΕΕ που διεκδικεί την επαναφορά του προηγούμενου νομικού καθεστώτος και την ανάθεση των αρχαιρεσιών των συνδικαλιστικών σωματείων στους Δικαστές, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. αφήνει την δύσκολη θέση της προσωπικής αντιπαράθεσης και κρύβεται στην ασφάλεια μιας ανακοίνωσης της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων, η οποία προφανώς εκδόθηκε υπό καθεστώς σύγχυσης αφού εμπλέκει χωρίς κανέναν ειρμό άσχετα μεταξύ τους ζητήματα, με κύριο όμως χαρακτηριστικό την προσωπική επίθεση σε βάρος μου. Προσπερνάω την χυδαία προσωπική επίθεση την οποία προφανώς θεωρεί δείγμα αντίστασης και αναγκαίο του καθήκον κατά την συγκέντρωση προσόντων στο συνδικαλιστικό του βιογραφικό.

Ο «σεβασμός και η επιθυμία διατήρησης ενός κλίματος αμοιβαίου σεβασμού με τους Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς» όπως γράφει, μοιάζει τόσο ειρωνικός και υποκριτικός, όταν υποστηρίζεται από έναν άνθρωπο που πριν λίγες ημέρες αμφισβήτησε την επί 15 χρόνια νομιμότητα μιας διαδικασίας στην οποία συμμετείχαν δικαστικοί λειτουργοί, ενώ αναφέρεται ακόμα και σε αυτήν την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής απαξιωτικά για το έργο των δικαστικών λειτουργών. Στην απάντηση που του έδωσα σε επιστημονικό επίπεδο αποκρούοντας τις νομικές ασυναρτησίες του, αυτός κατάλαβε ότι αμφισβήτησα τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων και ότι σκοπός του άρθρου μου είναι η διεκδίκηση συμμετοχής των δικαστών σε διοικητικής φύσης καθήκοντα.

Ήδη από το 2016 έχω πει ότι επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πλατύτερου μετώπου Δικαστικών Ενώσεων, Δικηγορικών Συλλόγων και Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων, στα πλαίσια της αμοιβαίας κατανόησης των προβλημάτων που απασχολούν όλους μαζί και τον κάθε κλάδο χωριστά. Πρώτο βήμα ωστόσο για μια ουσιαστική συζήτηση είναι η ειλικρίνεια των προθέσεων και η αποφυγή δημιουργίας τεχνητού κλίματος έντασης για επικοινωνιακούς λόγους.

Την καλύτερη ωστόσο απάντηση λαμβάνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ από την ίδια την ΓΣΕΕ, δηλαδή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι, αφού επαίνεσαν θερμά το ύφος της επιστολής του προέδρου του ΔΣΑ, προβαίνουν στο «ασυγχώρητο ολίσθημα» να ζητήσουν την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών των σωματείων τους, από δικαστικούς λειτουργούς. Την επιστολή αυτή, την δημοσιοποιούμε παρακάτω:

Αποθήκευση αρχείου (PDF, Unknown)