ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ 
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

– ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 

        Οι Δικαστικές Ενώσεις 

Διαπιστώνοντας  i) την κατ’ εξακολούθηση  συνεχιζόμενη  αδιαφορία  των κυβερνώντων  στα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας  της Δικαιοσύνης , τα οποία    υπό την πίεση  των   περιστάσεων  εντείνονται  και διευρύνονται  σε βαθμό  επικίνδυνο για την αποτελεσματικότητά  της   ii) την ασύμβατη με την έννοια της  δημοκρατίας  παραγνώριση  και αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου  και της  λειτουργικής φερεγγυότητας της   Δικαιοσύνης. 

Συναισθανόμενες  την   θεσμική  ευθύνη  τους  και εκτιμώντας  τους κινδύνους  που εγκυμονεί  για  το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία μας  η μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις δικαστικές αποφάσεις και η συνταγματική ασέβεια  των κυβερνώντων  απέναντι στη δικαστική λειτουργία  αλλά  και  στους  πολίτες εντολείς τους. 

  Πραγματοποιούν Πανδικαστική  Συγκέντρωση και Συνέντευξη Τύπου  την Πέμπτη   30 Οκτωβρίου    2014 και ώρα 13:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών (Λεωφ. Αλεξάνδρας & Δέγλερη).

Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί  να  συμμετάσχουν ο Υπουργός  Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, Δικηγορικοί Σύλλογοι,   Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κ.ά

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ειρήνη Γιανναδάκη , Πρ. Εφετών ΔΔ

Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Αντεισαγγελέας Εφετών

Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρος Ελ. Συνεδρίου

Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.