Συνάντηση της ΕΔΕ με Αντιπροσωπεία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Αθήνα, 23/2/2018
Αριθμ. Πρωτ. 99

Συνάντηση της ΕΔΕ με Αντιπροσωπεία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας

Πραγματοποιήθηκε προχθές στα γραφεία της Ένωσης συνάντηση του Προεδρείου της ΕΔΕ με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος  για την λειτουργία της δικαιοσύνης και ειδικότερα:

  1. Η διοργάνωση κοινής ημερίδας για το επίκαιρο θέμα «Ανεξαρτησία Δικαιοσύνης και κράτος δικαίου», που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 28/4/2018 με την συμμετοχή εκπροσώπων της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών (IAJ) και του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE), καθώς και Ελλήνων νομικών.
  1. Η συγκρότηση κοινής επιτροπής με εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με αντικείμενο την εκπόνηση ενιαίου κώδικα δεοντολογίας για τις σχέσεις δικαστικού και δικηγορικού σώματος, ως συλλειτουργών της δικαιοσύνης.
  1. Η δημιουργία διαρκούς κοινής επιτροπής της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και των Ενώσεων Δικαστικών Υπαλλήλων (κατόπιν συνεννόησης μαζί τους), προκειμένου να καταγράφονται τα προβλήματα καθημερινής λειτουργίας των δικαστηρίων και να προτείνονται από κοινού λύσεις επ’αυτών.
  1. Ο συντονισμός της δράσης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υποβολή ερωτήματος προς την διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την συμβατότητα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, όπως εισήχθη με τον ν. 4512/2018,  με την συνταγματική και ευρωενωσιακή δικαιοταξία.
  1. Η λειτουργία κοινής τράπεζας αίματος.  

43r34r