44t5t5457755t45t44

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, Δημητρίου Τράγκα, Προέδρου Εφετών, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΔΕ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
       ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 213 215 6114-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71 – e- mail: endikeis@otenet.gr

                                                                                                                      Αθήνα, 11-9-2020

            ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Την ώρα που συντάσσεται η παρούσα επιστολή η Ένωσή μας βαδίζει στην ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών της για την ανάδειξη του Διοικητικού της Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής της Επιτροπής.

Όπως είναι γνωστό τον Ιούλιο με βάση δικαστική απόφαση δεκαπέντε συνάδελφοι, από διαφορετικές αφετηρίες, αποτελέσαμε την προσωρινή Διοίκηση της Ένωσής μας, σε μένα, δε, ανατέθηκε το αξίωμα του Προέδρου. Αν με ρωτήσετε προσωπικά για το αν πρέπει να καταφεύγουμε σε προσωρινές διοικήσεις, η απάντησή μου είναι όχι. Όμως η προσωρινή Διοίκηση του καλοκαιριού υπήρξε μία αναγκαιότητα, αφού πλέον η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εστερείτο Διοίκησης.

Πρωταρχικός στόχος, όχι μόνο δικός μου, αλλά και των συναδέλφων που αποτέλεσαν το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ήταν, κάτω από καθεστώς ενότητας και σύμπνοιας, να διεξάγουμε τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ. και της Ε.Ε., κατά τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε τους υποψηφίους με πλήρη ισότητα και δικαιοσύνη. Έτσι επιλέξαμε τις όποιες ενέργειές μας να μην τις προβάλλουμε, κατά το δυνατόν, γιατί το αντίθετο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι βοηθούσε οποιονδήποτε υποψήφιο που τυχόν είχε τις ίδιες ή παρεμφερείς απόψεις περί του πρακτέου  σε κάποιο θέμα που θα ανεφύετο.  Με τα δεδομένα αυτά η Ένωση φάνηκε σε μερικούς συναδέλφους ότι ήταν «άφωνη». Στην πραγματικότητα, την οποία γνωρίζουν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, η Ένωση το καλοκαίρι ήταν υπερδραστήρια. Μάλιστα ενώ παρουσιάστηκαν προβλήματα, η δημιουργία των οποίων δεν οφείλεται στους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, τα μέλη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, κινητοποιήθηκαν άμεσα, επιδιώκοντας αφενός μεν την επίλυσή τους, αν αυτό επιβαλλόταν, αφετέρου δε, την προετοιμασία λύσης των προβλημάτων αυτών από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, που θα εκλεγεί, και το οποίο λόγω του δημοκρατικού του και μη δοτού αυτού χαρακτήρα, θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει λύσεις χρήσιμες για τα μέλη της Ένωσης, αλλά και τη Δικαιοσύνη γενικότερα.

Πρέπει να ομολογήσω ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε, ό,τι πετύχαμε οφείλεται στη σύμπνοια και τη συνεννόηση, που απόλυτα είχαμε και οι δεκαπέντε της προσωρινής Διοίκησης, καθώς και στους κόπους που καταβάλαμε. Κατά συνέπεια θα ήθελα να ευχαριστήσω για την απόλυτη συνεργασία τους ένα προς ένα τα μέλη της εν λόγω Διοίκησης, και συγκεκριμένα τους:

 • Ιωάννη Κωνσταντινόπουλο, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Α΄ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.
 • Θωμαΐτσα Πατρώνα, Πρόεδρο Εφετών, Β΄ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.
 • Γεράσιμο Βρυώνη, Εφέτη, Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ.
 • Ανδρομέδα Στεφανίδου, Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του Δ.Σ.
 • Αντιγόνη Κάστιζα, Εφέτη, Υπεύθυνη Διαχείρισης Οικονομικών του Δ.Σ.
 • Χρήστο Παπαδήμα, Πρωτοδίκη, Αναπληρωτή Υπεύθυνο Διαχείρισης Οικονομικών του Δ.Σ.
 • Ιωάννη Ευαγγελάτο, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Εκπρόσωπο Τύπου
 • Απόστολο Ζαβιτσάνο, Εφέτη, μέλος του Γραφείου Τύπου
 • Ελένη Ασημακοπούλου, Εφέτη, μέλος του Γραφείου Τύπου
 • Αναστάσιο Δοματζόγλου, Ειρηνοδίκη, μέλος του Γραφείου Τύπου
 • Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο, Πρόεδρο Πρωτοδικών, μέλος του Γραφείου Τύπου
 • Χρήστο Κατσιάνη, Πρόεδρο Εφετών, μέλος του Δ.Σ.
 • Ευάγγελο Κασαλιά, Εισαγγελέα Εφετών, μέλος του Δ.Σ.
 • Χριστίνα Σεραπτσή, Ειρηνοδίκη, μέλος του Δ.Σ.

 

Ιδιαίτερη, ταυτόχρονα, μνεία πρέπει να γίνει στους από τους ανωτέρω Γεράσιμο Βρυώνη, Ιωάννη Ευαγγελάτο και Ανδρομέδα Στεφανίδου, για την επεξεργασία των νομικών κειμένων που τέθηκαν υπόψη μας από τις αρμόδιες αρχές,  και την ετοιμότητά τους στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων, που μας παρουσιάστηκαν.

Ευχαριστώ, επίσης, όλα τα μέλη της Ένωσης που έδειξαν περισσή κατανόηση στο δύσκολο ρόλο που αναλάβαμε, και σε ό,τι πράξαμε, όπως το πράξαμε, κάτω από τις δύσκολες περιστάσεις που όλοι μας βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την ευχή στο Συμβούλιο, που θα αναλάβει τις τύχες της Ένωσης μετά τις αρχαιρεσίες, να έχει δύναμη για να ανταποκριθεί στο έργο που θα του αναθέσουμε, είμαι, δε,  σίγουρος ότι με σύμπνοια, συνεννόηση και ενότητα θα μπορέσει να φέρει σε πέρας το έργο αυτό και να προάγει τις δίκαιες και νόμιμες επιδιώξεις μας.

 

                                                                         Δημήτριος Τράγκας,

                                                                             Πρόεδρος Εφετών
Πρόεδρος του Διοικητικού
Συμβουλίου της ΕΝΔΕ