Στιγμιότυπο-2019-04-03-8.55.44-μμ

Επιστολή Χρήστου Νάστα, Προέδρου Εφετών

Αγαπητοί συνάδελφοι

Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που μου εμπιστευθήκατε την ψήφο σας, δίνοντάς μου ισχυρή εντολή (824 ψήφοι) να σας εκπροσωπήσω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεώς μας. Όπως τότε, είχα αναφέρει,  η βασική φιλοδοξία μου ήταν να συμβάλλω ώστε να υπάρξει καταλλαγή μεταξύ των συναδέλφων από τις άσκοπες αντιπαλότητες και να εκπέμψουμε μια φωνή ενιαία και δυνατή, που θα έχει κύρος απέναντι στους συνομιλητές μας. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, στις εκλογές εκείνες κατήλθα μόνος μου, χωρίς να δημιουργήσω ομάδα, ενώ και κατά την πορεία της θητείας μου, όπως διαπιστώσατε, ούτε επιδίωξα θέση αξιώματος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως, ούτε συνασπίσθηκα με άλλες οργανωμένες φωνές, αλλά διεκδίκησα μέχρι τέλους το προνόμιο να υποστηρίζω την άποψη που θεωρούσα κάθε φορά ορθότερη, ανεξάρτητα από πού αυτή προερχόταν.

Όμως, δυστυχώς, παρά το ενωτικό κάλεσμα που κατ΄ επανάληψη απηύθυνα στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., παρά τις συναινετικές προτάσεις που υπέβαλα και τις πρωτοβουλίες που έλαβα, δεν μπόρεσα να διαμορφώσω συνθήκες ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ μας. Η προσπάθειά μου ίσως φάνηκε αρκετά ρομαντική, ενδεχομένως και ουτοπική, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που λοιδωρήθηκε, γεγονός που μου καταλείπει μια προσωπική πικρία, την οποία όμως δεν πρόκειται να αφήσω να εκδηλωθεί στο πρόσωπο κανενός συναδέλφου. 

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ένωση, είναι βέβαιο ότι δεν κατόρθωσα να ανταποκριθώ στην υπόσχεση που σας έδωσα για μια ενιαία και στιβαρή Ένωση και εκτιμώ ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, η περαιτέρω παρουσία μου στα συνδικαλιστικά δρώμενα θα ήταν ατελέσφορη. 

Για τους λόγους αυτούς, αφού σας ευχαριστήσω από καρδιάς τον καθένα προσωπικά για τη στήριξή του, σας ανακοινώνω την πρόθεσή μου να μη συμμετάσχω στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του συνδικαλιστικού μας οργάνου, αλλά θα προσπαθήσω, εφόσον οι συνάδελφοι με τιμήσουν, να φανώ χρήσιμος σ΄ ένα άλλο εξίσου σημαντικό μετερίζι, που αφορά τη διεύθυνση του Εφετείου Θεσσαλονίκης. 

Σας αποχαιρετώ, με την ειλικρινή ευχή η Ένωσή μας να βρει γρήγορα το βηματισμό της και να πορευθεί ενωμένη μέσα από τα πρόσωπα που εσείς θα κρίνετε άξια να μας εκπροσωπήσουν την ερχόμενη διετία.

Θεσσαλονίκη, 31.7.2020

                                                                                                                                      Με εκτίμηση 

                                                                                                                                   Χρήστος Νάστας 

                                                                                                                                 Πρόεδρος Εφετών