8678678

Αποφάσεις Δ.Σ. της 5ης Μαρτίου 2018

Αθήνα, 6-3-2018
Αριθμ. Πρωτ. 106

Αποφάσεις του Δ.Σ.  της 5ης Μαρτίου 2018

Στο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων της 5ης Μαρτίου 2018 αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ., της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Εφετειακών Επιτροπών στις 13 και 20 Μαΐου 2018, όπως αναλυτικά αναφέρεται στην προκήρυξη. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι συνάδελφοι είναι μέλη της Ένωσης και οικονομικά τακτοποιημένοι (κάτι που ισχύει για όλους τους Δικαστές και για τους Εισαγγελείς που παρακρατείται η εισφορά τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών) και όσοι Εισαγγελείς υποβάλουν αίτηση εγγραφής στην Ένωση μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας.
  2. Διεξαγωγή Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα με θέμα «Δικαστική Ανεξαρτησία – Κράτος Δικαίου» το Σάββατο 28 Απριλίου 2018. Η  Ένωση θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μελών της που κατοικούν εκτός Αθηνών, κατ’ ανώτατο ποσό τα 120 ευρώ με την προσκόμιση των αντίστοιχων παραστατικών. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί τις επόμενες εβδομάδες.
  3. Πραγματοποίηση εκδρομής στην Πορτογαλία σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα για τους συναδέλφους που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση αλλά δεν ικανοποιήθηκαν λόγω της συμπλήρωσης του ανώτατου αριθμού αιτήσεων. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
  4. Οικονομική ενίσχυση στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.
  5. Ικανοποίηση αιτημάτων παροχής υλικοτεχνικής υποδομής του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης και
  6. Δημιουργία κοινής τράπεζας αίματος με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Σύσταση κοινής επιτροπής για την κατάρτιση Κώδικα Δεοντολογίας.

 

43r34r