ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 30ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Στο χθεσινό Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε. ήταν παρόντα 12 μέλη. Παραστάθηκαν επίσης οι Πρόεδροι των Εφετειακών Επιτροπών Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κρήτης, οι οποίοι διατύπωσαν τις θέσεις τους. Τα θέματα που τέθηκαν και για τα οποία ελήφθησαν αποφάσεις ήταν τα εξής :

 1. Διοργάνωση ημερίδας από κοινού με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο εργατικό – ασφαλιστικό δίκαιο.
 2. Διοργάνωση 5νθήμερης εκδρομής στο εξωτερικό (Κρακοβία – Βαρσοβία) από 18 έως 22 Απριλίου (εβδομάδα της Διακαινησίμου). Αναλυτικές πληροφορίες και τρόπος συμμετοχής θα γνωστοποιηθούν αύριο.
 3. Σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει το θεσμό της δικαστικής μεσολάβησης και θα υποβάλει σχετική πρόταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με σκοπό την επιτάχυνση του δικαστικού έργου.
 4. Οικονομική ενίσχυση των Πρωτοδικείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης για υλικοτεχνική υποδομή και διευκόλυνση των δικαστικών υπηρεσιών.
 5. Δωρεά 2.000 ευρώ στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» για αγορά φαρμακευτικού υλικού στους ανήλικους πρόσφυγες, στη μνήμη της συναδέλφου Χρυσούλας Παπαταξιάρχη.
 6. Συνεισφορά στις ανάγκες του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων στην Αυλώνα, στην εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και στην Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών.
 7. Σύναψη σύμβασης με εταιρεία αποδελτίωσης ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου.
 8. Έγκριση -3- εκπρόθεσμων αιτήσεων βράβευσης τέκνων συναδέλφων για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 9. Έγγραφη ενημέρωση και κάλεσμα στήριξης από την Διεθνή Ένωση Δικαστών αναφορικά με τις δηλώσεις της Τουρκικής κυβέρνησης σε βάρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και με αφορμή την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών.
 10. Άμεση συμμετοχή των Εισαγγελικών Λειτουργών σε όλες τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα που καταρτίζει η Ε.Δ.Ε. από τη στιγμή  της πλήρους εγγραφής τους ως μελών της Ένωσής μας.
 11. Ικανοποίηση αιτήματος Εφετειακής Επιτροπής Θεσ/νίκης για συμμετοχή της Ε.Δ.Ε. στη διοργάνωση Αποκριάτικης γιορτής.

43r34r